Volledig scherm
Sanne Troelsgaard heeft de 1-0 gescoord tegen België en de Deense vrouwen vieren feest. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

België onderuit tegen Denemarken op De Vijverberg

EK vrouwenDOETINCHEM - De voetbalsters van Denemarken hebben zondagavond op de Doetinchemse Vijverberg de eerste zege geboekt op het EK. In poule A was de ploeg van trainer Nils Nielsen met 1-0 te sterk voor België. 

De Vijverberg, thuishaven van De Graafschap, was met 5.000 toeschouwers nog niet voor de helft gevuld. Toch heerste er een uitstekende sfeer, vooral door de 2.000 uit België afgereisde fans. 
Zij zagen hun ploeg al snel op achterstand komen. In de zesde minuut opende Sanne Troelsgaard koppend de score na een fout van de Belgische keeper Justien Odeurs.
België viel daarna in het kwaliteitsarme duel wel verwoed aan, maar had geen geluk in de afronding. Nederland en Denemarken gaan in groep A nu samen aan kop met 3 punten en een doelsaldo van 1-0. Donderdagavond spelen beide ploegen om 20.45 uur in Rotterdam tegen elkaar. Wordt Nederland poulewinnaar, dan speelt Oranje op zaterdag 29 juli de kwartfinale in het stadion van De Graafschap.

Volledig scherm
Belgische fans op De Vijverberg. Foto: Theo Kock © DE GELDERLANDER

Woensdag wordt er op De Vijverberg weer gevoetbald. Dan  treffen Portugal en Spanje elkaar om 18.00 uur in poule D.