Volledig scherm
Robbie Williams in Nijmegen. © ANP

Deze topartiesten gingen Eminem voor in het Goffertpark

videoNIJMEGEN - Rapper Eminem, van wie vandaag bekend werd dat hij op donderdag 12 juli in het Goffertpark staat, is zeker niet de eerste artiest van wereldformaat die naar Nijmegen komt. Grote namen als Robbie Williams en Bruce Springsteen gingen hem voor. Een overzicht van grote acts die de voorbije jaren in het Goffertpark stonden.

Guns N' Roses

November Rain, Sweet Child O' Mine. En Paradise City als afsluiter. Bij het optreden van Guns N' Roses in Nijmegen op woensdag 12 juli 2017 kwamen vrijwel alle klassiekers van de Amerikaanse band voorbij. De oude rockers stonden ruim drie uur op het podium voor 65.000 man, met de in Aalten woonachtige AC/DC-gitarist Angus Young als special guest.

Was je er niet bij? Dan is er op woensdag 4 juli 2018 een nieuwe kans. Dan speelt Guns N' Roses namelijk weer in het Goffertpark.

Robbie Williams

Alles kon bij het optreden van Robbie Williams in het Goffertpark op dinsdag 4 juli 2017. De rasentertainer zweefde in een bokshandschoen boven tienduizenden fans en showde zijn billen. Verder haalde hij zijn vader op het podium en bezorgde hij Lieke van Poppel uit Breda een onvergetelijke dag door haar uit te nodigen het nummer Somethin' Stupid mee te zingen.

Williams genoot zelf ook van zijn komst naar Nijmegen, bleek achteraf. 'Holland you looked beautiful tonight x', meldde hij op Twitter.

Rammstein

FortaRock trok in 2013 met 50.000 mensen een fors aantal bezoekers voor het metalfestival. Dat was voor een groot deel te danken aan de komst van Rammstein, bekend van nummers als Amerika en Sonne die ooit in de Nederlandse Top 40 stonden.

Met een ruim anderhalf uur durende show met onder meer vuurwerk en theater bracht de Duitse formatie het publiek in Nijmegen in extase. Rammstein was in 2009 ook al eens in Gelderland. Toen stond de band in stadion GelreDome in Arnhem.

Red Hot Chili Peppers

Ze zorgden voor de nodige verkeersproblemen rond Nijmegen, de mannen van Red Hot Chili Peppers. Door het concert van de populaire band op donderdag 18 juni 2012 stonden automobilisten op de Waalbrug en bij knooppunt Ewijk vast.

De boven de 45.000 toegestroomde bezoekers werden alleen niet getrakteerd op het gehoopte spektakel. Volgens het verslag van De Gelderlander van destijds behaalde de band een 'zuinige voldoende' met het optreden. Daar moest een toegift, een knallende uitvoering van het nummer Give It Away, aan te pas komen.

Elbow en Snow Patrol

De Schots/Noord-Ierse rockband Snow Patrol was de slotact van Rockin' Park op zaterdag 30 juni 2012. Maar met Elbow stond er die dag nóg een muzikaal zwaargewicht op de planken in het Goffertpark.

Waar Snow Patrol het publiek liet bewegen op platen als Shut Your Eyes en Just Say Yes, bracht Elbow met Open Arms en One Day Like This diverse intieme meezingers ten gehore.

Voorbeelden van andere bekende artiesten die eerder in het Goffertpark stonden, zijn Bon Jovi, Bruce Springsteen, Coldplay, Metallica, Muse, Pearl Jam, The Rolling Stones en U2.

Volledig scherm
Guns N' Roses op het podium in het Goffertpark. © Bert Beelen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.