Volledig scherm
Koning Willem-Alexander vorig jaar in Nijmegen voor de opening van een fietscongres. © Bert Beelen

Nijmegen ziet sterren: De koning, Slash en Eminem in 1 week

NIJMEGEN - Zo op het eerste oog hebben koning Willem-Alexander, rap-legende Eminem en de rockveteranen van Guns 'N Roses niet veel met elkaar gemeen. Toch delen ze één ding: ze bezoeken de aankomende week alle drie Nijmegen. 

Koning Willem-Alexander

Het belooft in en rondom de stad dus een drukte van belang te worden. Koning Willem-Alexander is als eerste aan de beurt. Hij komt woensdagochtend naar Nijmegen omdat de stad dit jaar verkozen is tot Green Capital: de meest groene stad van Europa.

 Op het programma staan een bezoekje aan de recent geopende Bastei, een centrum voor natuur en cultuurhistorie aan de Waalkade. Via de Lindenberghaven en cultureel festival De Kaaij maakt de majesteit vervolgens een wandeling langs de Nijmeegse Waalstrandjes.

Guns 'N Roses

In het Goffertpark zijn ze dan al met heel andere dingen bezig: daar treedt 's avonds de Amerikaanse rockband Guns 'N Roses op. Het park biedt plek aan 65.000 concertgangers. Volgens Martin Verhorst, woordvoerder van concertorganisator Mojo, komt een aanzienlijk deel van hen uit Duitsland en België. Uitverkocht is het vooralsnog niet: ,,Maar we gaan wel die kant op, dus het zal morgen niet veel schelen.’’

Volledig scherm
Zanger Axl Rose en gitarist Slash van rockband Guns N' Roses vorig jaar in het Goffertpark tijdens hun Not In This Life Time tour. © Bert Beelen

Vorige zomer traden de rockveteranen ook al op in een uitverkocht Goffertpark. De band speelde toen een show van ruim drie uur en liet na afloop van de Europese tour weten 'een geweldige tijd in Nijmegen te hebben gehad'. 

Niet heel vreemd dat ze nu dus weer in het Goffertpark staan. ,,Daar komt bij dat de logistiek rondom het park  - ook qua parkeren - gewoon heel goed is’’,  aldus Verhorst. Tot grote verkeersopstoppingen rondom Nijmegen leidden het concert afgelopen jaar inderdaad niet, zo blijkt uit gegevens van Rijkswaterstaat.

Alleen ter hoogte van de A73 stond het verkeer enige toen enige tijd stil.Dat is overigens niet de enige afweging om voor Nijmegen te kiezen, vervolgt Verhorst: ,,Er zijn nu eenmaal niet veel plekken in Nederland waar een concert op deze schaal kan worden gehouden.’’

Eminem

Dat is ook precies de reden waarom Eminem donderdag 11 juli ook in het Goffertpark staat en niet optreedt in - bijvoorbeeld - het ZiggoDome in Amsterdam. De kaarten, die net als bij het concert van Guns 'N Roses beginnen bij zo'n 80 euro, waren in een tijdsbestek van twintig minuten uitverkocht. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat de Amerikaanse rapper Nederland aandoet.    

Op beide concertdagen rijden tussen station Nijmegen en het Gofferpark pendelbussen. Meerdere wegen rondom het park zijn die dagen afgesloten.  Ook het park is tussen de optredens van Guns 'N Roses en Eminem door niet toegankelijk voor publiek.  

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.