Demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken (VVD) staat de pers te woord, na afloop van een kabinetsoverleg over de stijgende gasprijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Demissionair minister Stef Blok van Economische Zaken (VVD) staat de pers te woord, na afloop van een kabinetsoverleg over de stijgende gasprijzen. © ANP

Lagere belasting, meer isoleren: het plan om de energierekening te drukken krijgt vorm

Lagere energiebelasting, minder inkomstenbelasting, meer isoleren. Het kabinet denkt aan een ‘drietrapsraket’ om de klap van de energierekening op te vangen.

3 reacties

 • Johann Janssen

  4 dagen geleden
  @Marco gedeeltelijk met je eens. laten ze eerst de Groningers fatsoenlijk behandelen en daar de huizen weer opbouwen en restuareren die onder de gaswinning hebben geleden. nu kan men eventueel overwegen om gas te winnen in het landsbelang.
 • Ceciel Buijser

  4 dagen geleden
  @Marco 'ikke-ikke-ikke' Wegma, wat een kortzichtigheid. De mensen in wingewest Groningen zullen na de zoveelste aardbeving blij zijn met zo'n invoelende reactie.
 • Marco Wegma

  5 dagen geleden
  En de burger betaald de plannen wel weer. Simpeler en veel goedkoper: zet de gaskraan weer open en voorzie Nederland van gas. Maar ja simpel denken is lastig in Den Haag. Alles moet moeilijk en het liefst zoveel mogelijk kosten voor de burger