Volledig scherm
PREMIUM
Espérance van Rossum met haar stapels boeken. © Daan Rieken

Espérance doet tien examens: ‘Mensen vragen of ik gek ben’

examensNIJMEGEN/MILLINGEN - Negen dagen achter elkaar in de toetsbanken. Duizenden pagina’s leerstof. Espérance van Rossum (18) heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. De gymnasiaste van het Nijmeegse Canisius College doet deze weken maar liefst in tien vakken eindexamen: ,,Mensen vragen of ik gek ben.’’

Van Rossums tienerkamer in Millingen aan de Rijn symboliseert de vracht aan extra werk waarmee ze zichzelf heeft opgezadeld. Haar bureau biedt onvoldoende plaats aan alle boeken, readers en schriften die ze deze examenperiode nodig heeft, dus is ook de bedbank in beslag genomen.

Met keurige stapeltjes Nederlands, Engels, wiskunde, biologie, scheikunde, natuurkunde, Latijn, Duits, aardrijkskunde en tekenen probeerde Van Rossum orde in de leerchaos te scheppen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Nijmegen e.o.