Volledig scherm
Het Van Lodenstein College in Kesteren. © Google Streetview

‘Even slikken': 65 procent van gl/tl-leerlingen slaagt in één keer op Van Lodenstein College in Kesteren

KESTEREN - Het kan verkeren op het Van Lodenstein College in Kesteren. De school noteerde een 100 procent slagingspercentage bij de basisberoepsgerichte leerweg, maar slechts 65 procent bij de gl/tl-richting; de gemengde en theoretische leerweg. ,,Het was voor ons ook even slikken’’, aldus schoolleider Dick Both.

Maar het percentage gaat nog omhoog, denkt Both. ,,Dit is het cijfer van de eerste termijn, er komen nog herkansingen. De prognose is dat in totaal 80 procent van de gl/tl-leerlingen slaagt.’’ In totaal deden er voor alle studierichtingen zo'n 300 leerlingen van het Van Lodenstein College eindexamen.

75 procent

Quote

Mentoren gaan daarna met leerlingen om tafel om te zien hoe ze hun examens hebben gemaakt. En wat de oorzaak kan zijn van het cijfer, te weinig tijd bijvoor­beeld.

Dick Both

Met 75 procent is de kaderberoepsgerichte leerweg ook geen uitschieter qua geslaagden. ,,Soms zijn leerlingen op de vakken wel geslaagd, maar is hun gemiddelde niet toereikend’’, aldus Both. Alle niet-geslaagden werden woensdagmiddag op school ontvangen. ,,Mentoren gaan daarna met leerlingen om tafel om te zien hoe ze hun examens hebben gemaakt. En wat de oorzaak kan zijn van het cijfer, te weinig tijd bijvoorbeeld.’’

Op de havo heeft - afgerond - 89 procent van de leerlingen het examen in één keer gehaald. Het tweede tijdvak begint op 17 juni en eindigt op 20 juni. Leerlingen bepalen zelf welk vak ze gaan herkansen. Van de cijfers die zijn gehaald bij het eerste en tweede tijdvak, telt het hoogste.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland