Scholier ‘zakt’ al op examendag 1: ‘Het zorgde voor een hoop commotie’

NIJMEGEN/ UTRECHT - Al gezakt zijn voor je je eerste volledige eindtoets hebt afgerond. Het is dé nachtmerrie voor iedere middelbare scholier. Toch overkwam het gisteren een eindexamenkandidaat. Al was dat zakken wel héél letterlijk. 

In opperste concentratie brak hij midden in een volle examenzaal door zijn stoel heen.

,,Dat zorgde voor een hoop commotie’’, aldus klachtenlijncoördinator van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) Bibi Reiniers, die nog niet kon zeggen op welke school het incident plaatsvond.

,,Het leverde wel een hoop opmerkingen op via de klachtenlijn. Een gebroken stoel: een van de meest bijzondere klachten op de eerste examendag.’’

Te lang en te moeilijk

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Opvallend was ook het aantal klachten over het gekakel van een pauw net buiten een examenzaal ergens in het land.

Al kwamen de meeste grieven bij het LAKS donderdag binnen over het havo-examen wiskunde A. Ruim een derde van alle opmerkingen ging over die toets die – aldus Reiniers - ,,te lang en te moeilijk’’ geweest zou zijn.

Amper 24 uur na de start van de examenperiode donderdag stond de klachtenteller al boven de 27.000. De verwachting is dat die nog voor het weekend flink oploopt, nu vandaag zowel voor vmbo-t’ers als vwo’ers de erkende klachtentopper Nederlands op het examenmenu staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.