Sjoerd uit Angeren is geslaagd, net als veel andere Betuwse kandidaten

ANGEREN - Sjoerd Arends (17)  maakt een vreugdesprong voor het ouderlijk huis in Angeren. Hij slaagde woensdag voor zijn havo-diploma op het OBC in Bemmel. 

Volledig scherm
Sjoerd Arends uit Angeren maakt een vreugdesprong, hij is geslaagd. © Erik van 't Hullenaar

,,Best een opluchting, want het was de tweede keer voor mij. Ik had er een goed gevoel over, maar je wordt na een keer gezakt te zijn toch zenuwachtig. Dus hier ben ik heel blij mee.”

Sjoerd gaat komend schooljaar naar de HAN in Nijmegen om sportkunde te studeren. Hij was op het OBC in Bemmel één van de 158 examenkandidaten voor de havo, 128 van hen kregen woensdag goed nieuws, voor de overige 30 wacht een her-examen.  

Bij de vwo-ers in Bemmel slaagden 53 van de 60 leerlingen. Bij de vmbo-afdelingen deden 125 leerlingen examen en daar kon bij 117 van hen de vlag uit.

Het OBC in Elst zag 46 van de 53 havisten slagen en bij de 87 mavo-leerlingen kregen 76 het telefoontje met goed nieuws. Het OBC in Huissen telde in de verschillende vmbo-stromingen 206 examenkandidaten en van het krijgen er 184 hun diploma. 

HPC Zetten

In Zetten was het feest voor 25 van de 26 vwo-ers van het Hendrik Pierson College. Bij de havisten slaagde 48 van de 58 kandidaten in een keer en bij de mavo-leerlingen weten 58 van de 66 leerlingen nu al dat er een diploma voor hen klaarligt.

De vmbo-leerlingen deden met 96 kandidaten mee aan het examen en daar slaagde 89 van hen in de eerste ronde. Voor de leerlingen die een of meerdere herexamens moeten doen wachten een paar drukke dagen, waarna op 25 juni voor hen het al dan niet verlossende woord komt. 

Geen gegevens

Het Lyceum en het Westeraam in Elst willen niets over het aantal geslaagden kwijt. Beide scholen wachten op de uitslag van de herexamens voor ze informatie willen verstrekken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe