Volledig scherm
Het verdwaalde vogeltje © NSG

Tjilpend koolmeesje zet examen op zijn kop: ‘Hij ging maar door met herrie maken’

NIJMEGEN - Een jonge koolmees die op zoek was naar zijn moeder heeft het havo-eindexamen Biologie verstoord op NSG Groenewoud in Nijmegen. De vogel dacht in de school zijn moeder te vinden, maar die zat buiten.

Dat gebeurde afgelopen vrijdag. De dierenambulance werd geraadpleegd, maar ook die wisten niet hoe het beestje gevangen kon worden; het plafond was te hoog. 

Twee surveillanten lukt het later wel. Maar toen was het examen al behoorlijk verstoord.

Koptelefoons en oordoppen

De surveillanten hadden nog voor de leerlingen koptelefoons en oordoppen uit het muzieklokaal gehaald, zodat ze zich konden afsluiten voor het getjilp. Ook kregen de examenkandidaten na overleg met de exameninspectie extra tijd. 

,,Dat vogeltje ging maar door met herrie maken”, zegt rector Hanneke Arpots.

Daarom belde de school in arren moede de inspectie en zodoende kregen de leerlingen een half uur extra de tijd. 

Volledig scherm
Esther Geurts met de Koolmees © NSG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.