Uitzonderlijk: Tim uit Oeffelt slaagt met zeven keer een 10 en zes keer een 9 op het gymnasium in Nijmegen

UPDATE/VIDEOGymnasiast Tim van Dijk, leerling van het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, heeft zijn eindexamen gehaald met gemiddeld een 9,5 op de eindlijst. Van Dijk, woonachtig in Oeffelt, haalde zeven keer een 10 en zes keer een 9. Hij deed net als alle andere leerlingen in acht vakken examen, maar volgde nog eens twee extra vakken.

Dat hij met hoge eindcijfers zou slagen, had de nuchtere Tim (17 jaar) wel verwacht, want hij stond er al erg goed voor. ,,Je eindcijfer hangt niet alleen af van het centraal eindexamen.”

Een alleskunner

Afdelingsleider Jos Bruning van de school is enthousiast over zijn leerling: ,,We hebben altijd wel enkele briljante leerlingen, maar dit is heel erg uitzonderlijk. Hij volgde veel meer vakken dan andere leerlingen en is in álle vakken goed. Hij speelt ook nog piano. Hij is een alleskunner.”

Na de zomervakantie gaat Tim wiskunde en natuurkunde studeren aan de Radboud Universiteit. De opmaat naar een wetenschappelijke carrière? ,,Dat weet ik nog niet, maar ik zou het wel leuk vinden”, zegt Tim.

Bruning heeft er alle vertrouwen in. ,,Van Tim gaan we nog wel wat horen. Denk in de categorie van Robbert Dijkgraaf.’’ Dijkgraaf, bij het grote publiek bekend van DWDD, is hoogleraar in Amsterdam en won onder meer de Spinozapremie.

Tim kwam al eerder in het nieuws omdat hij meedeed aan de International Junior Science Olympiad. Daar nam hij het met rekenwerk op tegen de slimste tieners uit vijftig verschillenden landen. 

Volledig scherm
Tim van Dijk, woonachtig in Oeffelt, haalde zeven keer een 10 en zes keer een 9. © Theo Peeters
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.