Volledig scherm
PREMIUM
Hanna van Staveren © Daan Rieken

Van school ‘getrapt’, depressief en tóch op naar vwo-diploma

ExamensSINDEREN - Hanna van Staveren heeft geen klasgenoten, geen docenten én geen school. In het voortgezet onderwijs beleefde ze een helse tijd. Toch doet de Achterhoekse (16) vwo-examen. ,,Ik wil geneeskunde studeren.’’

Daarvoor moet Van Staveren nog wel tot 2020 wachten. De scholiere uit Sinderen doet namelijk gespreid examen. Nu Nederlands, Engels, aardrijkskunde en wiskunde; volgend jaar natuurkunde, scheikunde, Frans, maatschappijleer en biologie.

Conflicten

Dat Van Staveren afkoerst op haar vwo-diploma had ruim twee jaar terug niemand voorzien. Ze zat thuis nadat het Almende College (Silvolde) aangaf geen plaats meer te hebben voor de leerlinge uit 3-vwo. ,,Ik voelde me niet uitgedaagd en verveelde me in de klas. Sommige docenten zagen dat als een uitdaging. Maar met anderen leidde het tot conflicten. Uiteindelijk werd ik daarna van school werd getrapt.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

    In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

    LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.

Achterhoek