Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie.

Voedsel- en warenautoriteit: ‘Examenkandidaat heeft niets aan concentratiepil’

WAGENINGEN - Examenkandidaten hoeven geen concentratie- of studeerpillen te gebruiken. Dat stelt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). ,,Gezonde mensen hebben zulke supplementen helemaal niet nodig’’, verklaart woordvoerder Tjitte Mastenbroek.

De NVWA reageert daarmee op de toename van de hoeveelheid ‘leertabletten’ die onder namen als Study Buddy, Studeerpil en Rocketbrain in supermarkt- en drogisterijschappen verschenen. De pillen vallen officieel in de categorie voedingssupplementen en zouden onder meer voor een verbetering van concentratie en geheugen zorgen.

,,Van supplementen is echter aangetoond dat gezonde mensen – met uitzondering van zwangere vrouwen - ze helemaal niet hoeven gebruiken’’, zegt Mastenbroek namens de NVWA. ,,Wat ik examenkandidaten aanraad? Geen pillen slikken, maar goed eten, slapen en leren.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.