Volledig scherm
© Thinkstock

Vraag van de dag: de spruitjes van Henk

EXAMENSElke dag behandelen we hier een vraag uit de centrale examens. Dit keer een vraag uit het vmbo-k-eindexamen biologie. Die roept herinneringen op aan de laatste winnaar van de Elfstedentocht.

Henks spruitjes
Boer Henk teelt spruitjes. Spruitjes zijn knoppen van spruitkoolplanten. Alle andere planten op zijn akker noemt hij onkruid.

Vraag
Als er veel onkruid op Henks akker staat, groeien de spruitkoolplanten minder goed. Eén oorzaak is dat spruitkoolplanten door de schaduw van het onkruid minder licht krijgen. Noem een andere oorzaak waardoor Henks spruitkoolplanten minder goed kunnen groeien als er veel onkruid op zijn akker staat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Universiteiten en hogescholen verplaatsen tentamens wegens ov-staking

    Universi­tei­ten en hogescho­len verplaat­sen tentamens wegens ov-sta­king

    Onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Rotterdam en de Universiteit Utrecht verplaatsen alle geplande tentamens van aankomende dinsdag. Vanwege de landelijke ov-staking kan niet gegarandeerd worden dat studenten en personeel de onderwijsinstellingen kunnen bereiken. De Vrije Universiteit en de Universiteit Tilburg laten de tentamens gewoon doorgaan. ,,Helaas kan het niet anders. We hopen iedereen op tijd te waarschuwen.”