Volledig scherm
© Shody Careman

Vraag van de dag: ‘Maakt Zara kleding in een perifeer gebied?’

Vraag van de dagElke dag behandelen we hier een vraag uit de centrale examens. Vandaag een opgave uit het examen aardrijkskunde voor havo.

De eerste vragen uit de havo-eindtoets aardrijkskunde gingen dinsdag over Inditex, het grootste modebedrijf ter wereld waar onder meer de Zara-winkels onder vallen. Het hoofdkantoor staat in de Noord-Spaanse stad La Coruña. 

In tegenstelling tot veel andere kledingproducenten maakt Inditex veel van haar kleding in fabrieken in de nabijheid van het hoofdkantoor. Doordat de productie voor een groot deel plaatsvindt in thuisland Spanje, kan Zara snel inspelen op de allernieuwste modetrends. Binnen twee weken kan een nieuw product ontworpen en geproduceerd zijn.

Vraag

Je kunt stellen dat de kledingproductie van Inditex plaatsvindt in een perifeer gebied, maar je kunt ook stellen dat dit in een centrumgebied gebeurt. Beredeneer dat dit afhankelijk is van het schaalniveau waarop je kijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    IS wil buitenpost in Europa ‘om te helpen bij aanslagen’

    Het aantal jihadistische aanslagen mag dan afnemen; de dreiging blijft onverminderd groot, ook nu het Kalifaat is ingestort. Zo wil IS opnieuw een ‘external relations office’ openen in Europa, een buitenpost die terroristen moet helpen bij het plannen en plegen van aanslagen. Daarbij zijn er in Nederland tientallen ‘jihadgezinnen’ waarbij zeker een ouder het extremistische gedachtegoed aanhangt. Hun kinderen vormen een potentieel gevaar.
  2. LIVE | Tussenstand opbrengst Elfstedenzwemtocht: 2,7 miljoen euro

    LIVE | Tussen­stand opbrengst Elfsteden­zwem­tocht: 2,7 miljoen euro

    Maarten van der Weijdens tweede Elfstedenzwemtocht zit er 'bijna’ op. Nadat de Olympisch zwemmer vrijdagavond vertrok vanuit het Friese Leeuwarden is hij, na te zijn gekeerd in Dokkum, nu via Burdaard en Barthlehiem op weg naar de finish. Maarten wordt tegen half zeven op de meet verwacht. Hoe vergaat het hem onderweg? We houden het hier live voor je bij, inclusief video's, achtergrondinformatie en commentaar van onze verslaggevers ter plekke.