Volledig scherm
© Shody Careman

Vraag van de dag: ‘Maakt Zara kleding in een perifeer gebied?’

Vraag van de dagElke dag behandelen we hier een vraag uit de centrale examens. Vandaag een opgave uit het examen aardrijkskunde voor havo.

De eerste vragen uit de havo-eindtoets aardrijkskunde gingen dinsdag over Inditex, het grootste modebedrijf ter wereld waar onder meer de Zara-winkels onder vallen. Het hoofdkantoor staat in de Noord-Spaanse stad La Coruña. 

In tegenstelling tot veel andere kledingproducenten maakt Inditex veel van haar kleding in fabrieken in de nabijheid van het hoofdkantoor. Doordat de productie voor een groot deel plaatsvindt in thuisland Spanje, kan Zara snel inspelen op de allernieuwste modetrends. Binnen twee weken kan een nieuw product ontworpen en geproduceerd zijn.

Vraag

Je kunt stellen dat de kledingproductie van Inditex plaatsvindt in een perifeer gebied, maar je kunt ook stellen dat dit in een centrumgebied gebeurt. Beredeneer dat dit afhankelijk is van het schaalniveau waarop je kijkt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.