Volledig scherm
Van M. reed met zijn auto het gemeentehuis in. © ANP

Bronnen rond Hans van M.: Actie was gericht tegen gemeente Lingewaard

BEMMEL - De actie van Hans van M. (59) door met zijn auto het gemeentehuis binnen te rijden was doelbewust gericht tegen de gemeente Lingewaard. Dat verklaren bronnen rondom de familie van Van M.. 

De vrachtwagenchauffeur zou een geschil hebben met de gemeente. Waarover hij met de gemeente in de clinch lag is niet bekend. Eerder waren er twijfels over of de actie gericht was tegen de gemeente. 

Overspannen toestand

De van oorsprong Gendtenaar vertrok dinsdagnacht rond twaalf uur van de plek waar hij verbleef. Korte tijd later kreeg de politie een melding dat de man die een zwervend bestaan leed in overspannen toestand in zijn auto was gestapt.

Omdat Van M. bekend was bij de hulpverleners gingen alle alarmbellen rinkelen bij de politie. Twee uur na de melding plaatste Van M. twee schansjes voor de glazen pui van het gemeentehuis. Daarna stapt hij in zijn auto met op de achterbank twee gasflessen. Met grote vaart reed hij vervolgens door de glazen pui van het gemeentehuis in Bemmel. Eén van de twee gasflessen ontplofte en veroorzaakte een brand. Hierbij kwam Van M. om het leven.

Lees alles over de aanslag in ons dossier.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe