Volledig scherm
Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard in gesprek met de politie. © ANP

Burgemeester Lingewaard: Actie was wanhoopsdaad van suïcidale man

BEMMEL - De aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel dinsdagnacht was 'een vreselijke wanhoopsdaad'. Zo omschrijft burgemeester Marianne Schuurmans de actie van Hans van M. (59), die in de nacht van dinsdag op woensdag met zijn auto het gemeentehuis inreed. 

Volgens de burgemeester wilde de man om persoonlijke redenen een eind aan zijn leven wilde maken. De zorginstellingen konden deze daad niet voorkomen, zo schrijft de burgemeester. Bronnen rondom de familie van Van M. verklaarden eerder tegenover De Gelderlander dat Van M. een gerichte actie uitvoerde richting de gemeente. Hij zou een conflict met de gemeente te hebben gehad. 

Volgens Schuurmans is nog niet gebleken waarom Van M., die geen vaste woonplaats had, het gemeentehuis koos als doelwit. ,,Ik vind het verschrikkelijk dat mensen in een situatie komen dat ze suïcide als enige uitweg zien. Gelukkig zijn er bij het incident niet nog meer slachtoffers gevallen.”

De burgemeester heeft inmiddels haar medeleven betuigd aan de nabestaanden van Van M. Ze roept mensen op om de familie verder met rust te laten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe