Burgemeester Schuurmans: 'Ik ben ongelooflijk geschokt'

videoBEMMEL - De Lingewaardse burgemeester Marianne Schuurmans heeft woensdagmorgen vol ongeloof gereageerd op het nieuws van afgelopen nacht. ,,Dit is zó'n rustige gemeente. En dan gebeurt er nu dit. Het is ongelooflijk’’, reageert ze. 

Volledig scherm
Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard staat de pers te woord. © ANP

Volgens Schuurmans is er nog niets bekend over de achtergrond of het motief van de persoon die met de auto de hoofdingang van het gemeentehuis binnenreed. De politie moet ook de identiteit nog vaststellen. In de loop de dag en avond hoopt ze dat de politie daar meer duidelijkheid over kan verschaffen. Momenteel 'schiet er nog van alles' door haar hoofd. ,,Ik zit nog met zoveel vragen. We hebben natuurlijk weleens discussies over drugspanden of motorclubs, maar ik heb geen idee uit welke hoek dit komt. Er is nog veel onduidelijkheid.’’ 

Schuurmans heeft van een afstand gezien dat de auto in de centrale hal binnen is. De plaats delict kan zij ook zelf niet betreden. 

De burgemeester verwacht dat het gemeentehuis de komende dagen niet open kan. Wel wordt het oude kasteel in Bemmel, nabij het gemeentehuis, ingericht als tijdelijke publieksbalie. Zo kan daar bijvoorbeeld de geboorte-aangifte worden gedaan. ,,We proberen zoveel mogelijk door te draaien. Al is dat lastig. Door het personeel is er ook met verslagenheid en ongeloof gereageerd op het nieuws.’’ 

Ook door inwoners is vol ongeloof gereageerd op het nieuws

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe