Volledig scherm
De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard is zo groot, dat het pand in Bemmel maanden niet te gebruiken is. © ANP

Gemeentehuis Lingewaard 'maanden dicht'

BEMMEL - De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard, nadat daar een auto naar binnenreed, is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De hele woensdag is de schade aan het pand in Bemmel in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis in de Gelderse plaats binnen. Daarbij kwam de 59-jarige Hans van M. om het leven. Zijn motief is nog niet bekend. Het incident veroorzaakte een hevige brand.

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen.

Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.

Lees meer over de aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe