Volledig scherm
De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard is zo groot, dat het pand in Bemmel maanden niet te gebruiken is. © ANP

Gemeentehuis Lingewaard 'maanden dicht'

BEMMEL - De schade aan het gemeentehuis van Lingewaard, nadat daar een auto naar binnenreed, is zó groot dat het hele pand de komende maanden niet is te gebruiken. De hele woensdag is de schade aan het pand in Bemmel in kaart gebracht. De publiekshal en de ruimtes achter de balies zijn verwoest.

Afgelopen nacht reed een auto het gemeentehuis in de Gelderse plaats binnen. Daarbij kwam de 59-jarige Hans van M. om het leven. Zijn motief is nog niet bekend. Het incident veroorzaakte een hevige brand.

De inrichting en de apparatuur in de rest van het pand hebben flinke rook- en roetschade opgelopen. Alles moet schoongemaakt of vervangen. Er zullen de komende tijd noodgebouwen en tijdelijke units komen.

Zodra de communicatieverbindingen hersteld zijn, kunnen de medewerkers vanuit huis werken. Daarna kunnen ze hun intrek nemen in de noodgebouwen.

Lees meer over de aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard in ons dossier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe