Hans van M. schreef afscheidsbrief voor aanslag op gemeentehuis

VIDEOBEMMEL -  In het onderzoek naar de aanslag op het gemeentehuis van Lingewaard gisternacht is een afscheidsbrief gevonden. Het schrijven is afkomstig van de 59-jarige Hans van M., een man zonder vast woonadres die woensdag door diverse bronnen al is genoemd als de dader.

Dat heeft de politie donderdag laten weten. De politie heeft onder meer doorzoekingen in huizen gedaan en er zijn sporen vastgelegd. Ook zijn er camerabeelden veiliggesteld, waarop te zien is hoe de auto het gemeentehuis binnenrijdt en de brand ontstaat. De inhoud daarvan en ook de inhoud van de afscheidsbrief wordt niet gedeeld, mede uit respect voor de privacy van Van M. en zijn nabestaanden. 

De man reed gisternacht het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel binnen met zijn auto, waarin twee gasflessen lagen. Hij overleed bij die actie.

De politie bevestigde gisteren dat hij kort voor zijn daad had aangegeven zichzelf iets aan te willen doen. Volgens een politiewoordvoerder kreeg de meldkamer dinsdag tegen middernacht al een melding hierover binnen.

De politie nam deze melding zeer serieus en ging vervolgens op onderzoek uit. Agenten hebben op diverse locaties gepost en zijn op zoek gegaan naar de man. Ze hebben hem niet kunnen vinden. Terwijl de zoekactie nog bezig was, kwam de alarmmelding van het gemeentehuis. 

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of 113.nl.

Volledig scherm
© ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Elster tieners veroveren online kerstbomenhandel in regio
    VIDEO

    Elster tieners veroveren online kerstbomen­han­del in regio

    ELST - Steeds meer gaat online en wordt thuis bezorgd: van boodschappen tot speelgoed, van de wasmachine tot schoenen. ,,Dus waarom de kerstboom niet’’, vroegen Bart Mathijssen en Julian Macleane uit Elst zich hardop af. Dus trekken de twee 18-jarige de ondernemersschoenen aan en verspreiden komend weekend in de Betuwe, Arnhem en Nijmegen 50.000 flyers. In de hoop zoveel mogelijk kerstbomen achter de voordeuren te krijgen.

Betuwe