'Man die aanslag op gemeentehuis pleegde was 59-jarige Hans van M.'

videoBEMMEL/GENDT - De man die afgelopen nacht met een auto in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel reed, is volgens niet-bevestigde berichten de 59-jarige Hans van M.. De man, die van beroep vrachtwagenchauffeur was, komt oorspronkelijk uit Gendt en was al langer bekend bij zorginstanties. 

Dat zeggen diverse bronnen tegen De Gelderlander. 

De man zou afgelopen nacht al eerder gedreigd hebben zichzelf of anderen iets aan te doen. Tegen middernacht kreeg de meldkamer daar dinsdag al een melding over binnen. Uiteindelijk hebben agenten op diverse locaties gepost, maar hebben ze hem niet kunnen vinden. Niet veel later bleek dat de man in de centrale hal van het gemeentehuis was gereden en daarbij overleed. Hierbij brak een felle brand uit. 

Ook zou de man bij de aanslag twee schansen hebben neergezet voor het gemeentehuis. In het dorp is geschokt gereageerd op het incident. 

De politie kan nog niets bevestigen over de identiteit van de man en doet onderzoek.  De leeftijd en woonplaats gaat de politie vermoedelijk op zijn vroegst donderdagochtend bekendmaken. 

Lees alles over de aanslag in ons dossier

Volledig scherm
© ANP
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    Buurt mooier maken met Lingewaard Doet

    ANGEREN/GENDT Wie in Angeren of Gendt woont en een goed idee heeft om het dorp of de wijk 'leuker of mooier' te maken, kan zijn plan indienen op lingewaarddoet.nl. Inwoners van beide dorpen kunnen vervolgens geld doneren voor het project dat ze het best vinden. Op alle adressen Gendt en Angeren, in totaal zo'n 4.000 huishoudens, valt daarvoor binnenkort een cheque van 7,50 euro op de mat. Een gebaar van de gemeente Lingewaard, die inwonersinitiatieven wil stimuleren met het project.

Betuwe