Volledig scherm
De politie heeft schermen opgesteld. © ANP

Politie heeft vermoeden over dader aanslag gemeentehuis Lingewaard

BEMMEL - De politie heeft een vermoeden wie afgelopen nacht met de auto binnenreed in het gemeentehuis van Lingewaard in Bemmel. Zijn identiteit is echter nog niet vastgesteld, zo laat de politie weten. 

De politie doet momenteel nog onderzoek naar de toedracht van het incident. De bestuurder van een auto reed tegen 01.55 de centrale hal van het gemeentehuis binnen. Hierdoor ontstond een felle brand. De auto reed door de pui naar binnen en vloog vervolgens in brand. 

De politie doet ook nog onderzoek naar het uitgebrande voertuig. Rondom de plaats delict staan schermen. Achter de schermen is de Forensische Opsporing bezig de sporen veilig te stellen, zodat er een reconstructie gemaakt kan worden. 

In het dorp is geschokt gereageerd op het incident. Zowel burgemeester Schuurmans als veel inwoners zijn aangeslagen door het nieuws

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs
    PREMIUM

    Wandelpad tussen Arnhem en Park Lingezegen strandt in ruzie tussen gemeente en agrariërs

    ARNHEM - Het doortrekken van een wandelpad tussen winkelcentrum Rijkerswoerd en Park Lingezegen is de inzet geworden van een hoog opgelopen conflict tussen het gemeentebestuur van Arnhem en de grondeigenaren. Arnhem stapt naar de rechter om onteigening van een klein strookje voormalig gemeentelijk ‘snippergroen’ af te dwingen om in ieder geval een brug te kunnen aanleggen met een mogelijke omweg.

Betuwe