Volledig scherm
De sfeeractie van de supporters van De Graafschap voor de wedstrijd tegen Telstar. © DG

Supporters De Graafschap laten zich kletsnat spuiten om sfeeractie te redden

videoVELSEN-ZUID - 'Samen alles geven voor de club.' De fanatieke aanhang van voetbalclub De Graafschap zingt die woorden geregeld in het stadion. En wanneer het moet, worden de woorden omgezet in daden, zo bleek vandaag voor aanvang van de play-offwedstrijd tussen Telstar en De Graafschap (3-2). Diverse Achterhoekse supporters doken bovenop een sproei-installatie om een fraaie sfeeractie te redden.

Het resultaat: een kletsnat pak. Maar het grote spandoek met de opdruk 'Bloed an de paol' en het gezicht van superschurk The Joker erop bleef wel heel dankzij de reddingsactie.

Tientallen seconden deden meerdere supporters van De Graafschap er alles aan om te voorkomen dat een harde waterstraal het doek zou vernielen. In de sfeeractie zat duidelijk veel 'verf en arbeid', zoals dat heet. Aan mensen van Telstar werd nog gevraagd de sproei-installatie uit te zetten. Dat lukte alleen niet zomaar.

Het tafereel, waarvan beelden op videowebsite Dumpert inmiddels duizenden keren zijn bekeken, zorgde voor het nodige gelach in het Rabobank IJmond Stadion in Velsen-Zuid. Maar bij de fanatieke achterban van De Graafschap kunnen de moedige 'sproeierduikers' waarschijnlijk niet meer kapot.

Bekijk hieronder de video van Dumpert van de redding van de sfeeractie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.