Appelpop in Tiel.
Volledig scherm
Appelpop in Tiel. © Foto Raphael Drent

Poll: moet Appelpop een podium krijgen voor het Nederlandstalige lied?

pollTIEL - Moet er een podium komen voor het Nederlandstalige lied op Appelpop in Tiel? De tijd is rijp, vinden Nederlandstalige artiesten uit Rivierenland. Hun muziek is momenteel immers hartstikke populair, voeren zij aan.

Poll

Op Appelpop hoort een podium voor Nederlandstalige muziek

  • Ja, dat verdienen de vele Nederlandstalige artiesten uit Rivierenland (46%)
  • Nee, dat past niet bij de programmering van Appelpop (54%)
974 stemmen

,,Je had in Tiel ooit Pleinpop. Daar heb ik opgetreden. Dat was zo verschrikkelijk druk!”, zegt Jeffrey Udema uit Tiel, artiestennaam Levi. ,,De Nederlandse scene leeft. Je hebt veel feesten met Nederlandstalige artiesten en die zijn allemaal uitverkocht. Kijk naar het succes van De Toppers, hoeveel kaarten verkopen die wel niet voor hun concerten?”

Quote

Ik hoop dat de organisa­tie dit leest en een Nederlands­ta­lig podium neerzet.

Zangeres Marlane uit Ochten

Zangeres Marlane uit Ochten, die dit jaar bijvoorbeeld wél op het podium van de Rijnweek in Rhenen stond: ,,Ik ben het absoluut met Jeffrey eens. En Appelpop is de top. Ik hoop dat de organisatie dit leest en een Nederlandstalig podium neerzet.” Niet alleen de Rijnweek in Rhenen programmeert Nederlandstalig, ook de Nijmeegse Vierdaagsefeesten en het Wageningse Bevrijdingsfestival doen het.

Frans Duijts ziet wel een ommekeer: ,,Vroeger stopten mensen een plaat van Koos Alberts weg als de visite kwam, nu is het: hey, heb je die nieuwe van Hazes al gehoord?’’

Wel of geen ruimte 

Bij Appelpop weet men dat er een publiek is voor het levenslied. Toch ziet voorzitter Kees van Keulen niet gauw een Hollands podium op het festival. ,,We hebben natuurlijk weleens nagedacht over wat we aan ons concept kunnen toevoegen. Maar Nederlandstalig past beter als je daar een compleet podium voor kunt reserveren. Die ruimte hebben we niet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland