Zanger Levi uit Tiel: ‘Volksmuziek heeft de stempel laagopgeleid’

FruitsoundRivierenland barst van de volkszangers. We portretteren er tien. Vandaag de laatste: Levi, echte naam Jeffrey Udema (35), uit Tiel.

Levi
Volledig scherm
Levi © Eigen foto

Wie ben je?
,,Jeffrey Udema (35) uit Tiel. Muziek kwam bij ons thuis van twee kanten. Mijn moeder is Hanny - van Hanny en de Rekels - zij was bij het grote publiek bekend. Mijn vader niet, maar hij is ook veertig jaar muzikant geweest, speelde in een band. Maar wat je ouders doen, wil niet zeggen dat jij dat ook gaat doen. Ik doe het op mijn eigen manier. Ik ben begonnen in 2002, met draaien in een kroeg. Naast de draaitafel stond een microfoon en ik zong af en toe voor de lol een plaatje mee. Ik heb een aantal artiestennamen gehad - ook een tijdje de après-skiscene gedaan, ‘hoempa-hoempamuziek’. Ik ben daarin zoekende geweest. Mijn eigen naam vind ik niet echt een artiestennaam - je hebt er al heel veel die Jeffrey heten - en uiteindelijk is het Levi geworden. 

Mogen we je volkszanger noemen?
,,Ik ben allround zanger. Volksmuziek heeft de stempel laagopgeleid, ik vind volkszanger daarom een beetje een negatieve lading hebben. Een vooroordeel dat niet helemaal juist is. Ik ken zat directeuren van grote bedrijven die helemaal niet laagopgeleid zijn en wel heel erg van Nederlandstalige muziek houden.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Rivierenland