Bezuinigen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bezuinigen. © ANP XTRA

Druten bezuinigt en betreurt klappen fusie: ‘met een fusie waren we er substantieel gunstiger uitgekomen’

DRUTEN - De wethouder van financiën van Druten en zijn collega's zijn geschrokken. Ze krijgen 1,2 miljoen euro minder geld van het rijk per jaar. En dat niet alleen dit jaar, maar de komende tien of misschien wel vijftien jaar. Ze kijken nu met extra veel spijt terug op het fusieplan met Wijchen dat niet doorging.

4 reacties

 • Peter Fontijn

  7 uur geleden
  Wist je dat Batenburg in Maas en Waal oudere stadsrechten heeft dan Nijmegen, de zelfbenoemde ‘oudste’ stad van NL? Stel je toch eens voor, een fusie tussen de 4-5 gemeenten in het Land van Maas en Waal: samen 122.000 inwoners, goed voor 1-2 zetels in de 2e Kamer, en we noemen die fusiegemeente “Batenburg”. Dan zijn we in één keer de oudste stad van het hele land. En de mooiste. Alles. #trotsopmaasenwaal
 • Joseph de man van Maria

  1 maand geleden
  Fusie met Wijchen was alleen belangrijk voor het bestuurlijk apparaat 50% hogere vergoeding/salaris is nog al wat Waarom wel miljoenen voor een zwembadje Waarom honderden duizenden euro,s voor een kantine voor de Wijchense ambtenaren, die toch weer vertrekken. Sinds Michel Lepoutre weg is wordt het weer een steeds grotere puinhoop,de burger heeft weer totaal niets te zeggen,helaas. wanneer komt er weer eens eens een wethouder met charisma.
 • M. Rokers

  1 maand geleden
  Ben ik toch heel blij dat Wijchen niet bij Druten is samengekomen, was voor de Wijchenaren niet goed uitgepakt.....
 • Marloes Achterbeke

  1 maand geleden
  Zo gretig was de gemeente al niet hoor. Neem je verlies en begin opk zsm met het ontvlechten van het werkbedrijf Druten/Wijchen want het werkt overduidelijk niet. Boa's uit Wijchen naar Druten, ambtenaren uit Drutenndie beslissen over kapvergunningen in Wijchen, het lijkt nergens op. Hopelijk vergeten we ook niet dat K8W de burgers keihard heeft laten vallen in deze.
 1. Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?
  Play

  Auto belandt onderaan de dijk: waar is de bestuurder?

 2. Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen
  Play

  Opnieuw brandt een auto uit in Nijmegen

Maas en Waal