Volledig scherm
PREMIUM
© Rik Bors

Kernachtig Wijchen kiest voor fusie met Druten; herindeling stuk dichterbij

WIJCHEN - Kernachtig Wijchen kiest voor een fusie met Druten. Daarmee komt de herindeling een stuk dichterbij. De grootste fractie uit de Wijchense gemeenteraad (12 van de 27 zetels) had zich nog niet uitgesproken. In het najaar wordt een draagvlakmeting onder de bevolking gehouden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Welzijn Druten gaat hard campagne voeren tegen fusie Druten-Wijchen na aanbieden petitie voor referendum
    PREMIUM

    Welzijn Druten gaat hard campagne voeren tegen fusie Dru­ten-Wij­chen na aanbieden petitie voor referendum

    ,,Welzijn Druten is tegen een herindeling waarbij we een buitenwijk worden van de gemeente Wijchen”, zei Aslan. In de komende periode worden inwoners, bedrijven en instellingen gevraagd wat ze van de fusieplannen vinden. Welzijn wil hen voeden met argumenten tegen de fusie, zo maakte Aslan duidelijk. Welzijn Druten zou wel een gemeente Maas en Waal met daarin alle vier huidige gemeenten willen zien. Door alleen met Wijchen samen te gaan, delft Druten volgens Aslan het onderspit.

Maas en Waal