Volledig scherm
Medewerkers van Liander bezig met reparatie van de gasleiding in Ede. © ANP

Dagje langer vakantie Edese kinderen door gasstoring

EDE - De drie basisscholen in de wijk Maandereng, die zaterdag werd getroffen door een gasstoring, blijven maandag dicht. Het gaat om de Fransiscusschool, OBS Uniek en de Koningin Beatrixschool. De ouders van de ongeveer 800 leerlingen van deze scholen die samen in een gebouw zitten, kregen te horen dat de school voor maandag niet verwarmd zou zijn.

Het betekent dat de vakantie voor de leerlingen een dagje langer duurt. Naar verwachting zijn de scholen dinsdag wel weer open.

Brief
Hoewel netbeheerder Liander zondagmiddag in een brief aan de bewoners schreef dat de 'zeer vervelende situatie nog enkele dagen kan duren', zijn monteurs van het bedrijf zondagavond begonnen met de heraansluitingen. Zij zijn aan het werk tot 22.00 uur en gaan daarna maandagmorgen om 08.00 uur verder.

Gat in de leiding
De storing ontstond door gat in een leiding onder een afrit van de A12. Daardoor is er water in de leidingen gekomen, wat de transport van het gas blokkeert. Al het water moet eerst uit de leidingen, voordat iedereen weer gas heeft. 'Het schoonmaken van de gasleidingen is een tijdrovende klus; wanneer u weer wordt aangesloten op het gas is nog onbekend', schrijft Liander in de brief.

De gedupeerden krijgen van Liander compensatie voor de gasonderbreking.

Wat er mis is met de gasleiding in Ede? Nou dit. pic.twitter.com/wfknkWQHeN — Sander Paulus (@SanderRTLNieuws) 8 januari 2017

De Vallei