Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Boze saunabezoekers twijfelen aan verhaal eigenaar na vondst nieuwe camera

NEDERASSELT - Bezoekers van Sauna & Beauty Oase in Nederasselt reageren geschokt en boos op de vondst van nog een verborgen én werkende camera in het bedrijf. Weer anderen zeggen desondanks gewoon te blijven komen. De sauna werd zaterdag goed bezocht.

Agenten doorzochten het bedrijf zaterdagmorgen en vonden een nieuwe verborgen camera. Deze camera filmde de massageruimte. 

Op internet zijn zeker honderd beelden van naakte bezoekers gekomen. Onder meer van de Oranje handbaldames. Volgens de sauna zijn die beelden twee jaar oud, nadat het computersysteem van het bedrijf eind 2015 was gehackt. ,,Na dit incident zijn desbetreffende beveiligingscamera’s verwijderd en tevens hebben wij het gat in onze beveiliging gedicht’’, schreven de eigenaren op Facebook. 

Twijfels

Quote

Ik geloof de eigenaar van de sauna niet meer. Zijn verhaal rammelt langzamer­hand

Frequent bezoeker van Sauna & Beauty Oase

Zijn die beelden van de naakte handbaldames wel uit 2015? Een frequente bezoeker betwijfelt dat. Volgens hem was het Oranjeteam in juli 2016 te gast. ,,Ik was er toen ook’’, zegt de man. ,,Ze vertelden aan een personeelslid dat ze er voor het eerst waren. Per toeval. De sauna waar ze normaliter heen gaan zat toen namelijk al vol. Ik had ze er ook nog nooit eerder gezien. Ik heb daar na mijn bezoek over geappt. Dat appje heb ik teruggevonden. En nu duikt er weer een camera op. Nog eentje die werkt. Hoe is dat mogelijk? Ik geloof de eigenaar van de sauna niet meer. Zijn verhaal rammelt langzamerhand.’’

De politie kan niet zeggen of de beelden van de handbalsters uit 2015 of 2016 stammen. ,,Dat is nog in onderzoek’’, zegt een woordvoerder

De sauna-eigenaar wil niet meer reageren. Hij heeft intern zijn personeel gevraagd niet met de media te spreken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.