Volledig scherm
Beelden van de beveiligingscamera's van de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt. © Algemeen Dagblad

'Sauna's worden geïnspecteerd op camera's in kleedruimtes'

NEDERASSELT - Inspecteurs van de Autoriteit Persoonsgegevens gaan sauna's onderzoeken op de aanwezigheid van camera's in kleedruimtes en toiletten. Dat meldt RTL Nieuws.

Afgelopen week verschenen beelden online waarop speelsters van de Nederlandse handbalploeg naakt te zien waren. Het Nederlands Handbalverbond (NHV) deed aangifte over de naaktbeelden, die door hackers in een kleedkamer van een sauna in Nederasselt waren genomen. 

Naar aanleiding van dat nieuws gaven twintig mensen bij de privacywaakhond aan dat er ook in andere sauna's camera's hebben gehangen of nog steeds hangen. De autoriteit gaat nu onderzoeken welke complexen op dit moment de regels overtreden. Camera's in sauna's zijn al sinds september 2001 verboden.

De gevolgen van de hack bleken veel groter dan tot nu toe bekend. Niet alleen van de Oranje-handbalsters, maar van veel meer gasten staan nog steeds naaktbeelden op meerdere websites bleek uit onderzoek van deze siteEen hacker schreef op een forum dat hij 24 uur per dag, 7 dagen per week de beelden kon bekijken.