Moeten kinderen vanaf 12 jaar gevaccineerd worden? ‘Bij jongeren is corona minder heftig’

Generatie CJongeren geven iedere week antwoord op een stelling die te maken heeft met de coronatijd waarin we leven. Stelling 6: ‘Kinderen vanaf 12 jaar moeten ook gevaccineerd worden.’

5 reacties

 • Peter Van Brakel

  2 maanden geleden
  Het is belachelijk in het algemeen maar zeker om kinderen aan een experiment te onderwerpen waarvan men de uitwerkingen niet kent. Effecten op eventuele vruchtbaarheid op latere leeftijd zijn onbekend en veel meer weten we niet. En daarbij Jongeren worden niet of nauwelijks ziek van Covid. Waarom zou je jongeren gebruiken als veiligheidschil voor ouderen en niuwkomers die hun eigen gang gaan
 • Jan den Tien

  3 maanden geleden
  Idd. Medicijnen neem je in als je ziek bent. En een vaccin om niet ziek te worden. En niemand die ja dat verplicht. Dus dat geneuzel van die wappies ben ik nu wel zat.
 • Jeroen Kolkman

  4 maanden geleden
  Iedere Nederlanders krijgt, over het algemeen, tot zijn/haar 12de levensjaar prikken tegen circa 14 infecties cq ziektes; zie het http://rijksvaccinatieprogramma.nl. Zo houden we Nederland gezond en zij we verlost van 'middeleeuwse' ziektes zoals difterie, kinkhoest, tetanus en polio. Als mensen nu zeggen dat ze een gezond lichaam niet laten inspuiten met het Covid vaccin weten dus niet goed waar ze het over hebben.
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Anneke je weet niet waar je het over hebt. Laatst nog met Willem Engel gesproken? Die is ook helemaal doorgedraaid gezien zijn opmerking over Christian Eriksen dat het door een vaccin gekomen zou zijn. De wappies zijn gewoon een schande voor Nederland!
 • Mattie Veld

  4 maanden geleden
  Als je graag weer in een mogelijke lockdown wilt terecht komen, moet je zo min mogelijk vaccineren, maar dan moet je achteraf ook niet zeuren. Even nadenken als het kan.
 1. Kinderen vanaf 12 jaar met medisch risico krijgen vaccinatie, binnenkort ook alle gezonde kinderen?
  Play
  UPDATE/VIDEO

  Kinderen vanaf 12 jaar met medisch risico krijgen vaccinatie, binnenkort ook alle gezonde kinderen?

  Kinderen vanaf 12 jaar met een chronische aandoening worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Als zij besmet raken lopen ze bijna twee keer zoveel kans om ernstig ziek te worden als gezonde kinderen. Gaat Nederland ook over op het vaccineren van álle kinderen, zoals in steeds meer landen gebeurt? Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid voelt daar in elk geval wel wat voor.

Betuwe