Volledig scherm
© ANP

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen in de Giro

Op de vierde dag van de Giro d'Italia passeert het peloton Rome. Finishplaats Frascati ligt iets ten zuidoosten van de hoofdstad waar Rabobank, de voorloper van het huidige Jumbo-Visma, in 2009 de eindzege van de Rus Denis Mentsjov vierde. De start is om 11.55 uur, de finish wordt rond 17.15 uur verwacht. Om 10.00 uur is er een live-voorbeschouwing, vanaf 11.00 uur starten we ons liveblog op. 

Of het twintig jaar later tot een nieuw feestje komt, over ruim tweeënhalve week in Verona, moet nog blijken. Voorlopig heeft de Nederlandse wielerploeg met de Sloveen Primoz Roglic de leider in de koers.

Bekijk hier de samenvatting van de rit van gisteren

Giro-nieuwsbrief
Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

Het is de tweede van drie opeenvolgende etappes die van de organisatie de laagste moeilijkheidsgraad hebben gekregen. Onderweg is slechts één colletje van de vierde categorie, maar de finale oogt interessant met in de laatste 2,5 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4 procent met pieken naar 7 procent.

Frascati telt tal van Romeinse paleizen en biedt op sommige punten een mooi uitzicht over het verderop gelegen Rome. Op die plek zal sprinter Elia Viviani graag zijn revanche halen. Gisteren werd de Italiaan wegens onreglementair sprinten de zege ontnomen.

Volledig scherm
Elia Viviani: vandaag revanche voor de diskwalificatie van gisteren? © photo: Cor Vos
  1. Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Mollema na sterke tijdrit: ‘Al hele week een goed gevoel’

    Bauke Mollema zag zondag in de tweede individuele tijdrit van de Giro d’Italia zijn goede vorm bevestigd. De kopman van Trek-Segafredo was in San Marino goed voor de derde tijd, een minuut achter ritwinnaar Primoz Roglic. ,,Ik had de hele week al een goed gevoel, ook vanwege die eerste tijdrit in Bologna. Het heeft alles te maken met een goede voorbereiding en goede vorm. Als ik in vorm ben kan ik ook goede tijdritten rijden’', aldus Mollema.

Overige sporten