Chaos op het spoor na concert Muse in Nijmegen: ‘Gelukkig kon mijn oom uit Apeldoorn mij in Arnhem ophalen’

updateNIJMEGEN - Donderdagnacht reden er tussen Ede-Wageningen en Arnhem geen treinen door een aanrijding met een persoon bij Wolfheze. Daardoor konden een hoop bezoekers van het concert van Muse in het Goffertpark in Nijmegen niet hun gebruikelijke weg terug nemen, sommigen kwamen zelfs helemaal niet meer thuis.

De aanrijding gebeurde volgens de NS rond 21.30 uur.  Daardoor reden er tot 01.00 uur geen treinen tussen Arnhem en Utrecht. Reizigers in de richting van Utrecht werd geadviseerd via Den Bosch te reizen, maar die treinen zaten volgens sommigen bomvol. Volgens de NS duurde het inderdaad even voordat er ‘voldoende capaciteit’ beschikbaar was. 

Dit zorgde voor flinke drukte op het centraal station van Nijmegen. Vanaf ongeveer 23.30 uur kwam het treinverkeer volgens de Nederlandse Spoorwegen weer beter op gang en was het station vrij snel leeg.

De NS zette ook bussen in, in ieder geval tussen Arnhem en Ede-Wageningen. Ook werden reizigers zelfs met alternatief - door de NS geregeld - vervoer thuisgebracht, omdat zij door de vertraging anders niet meer met het openbaar vervoer thuis konden komen.

Eindstation Arnhem

Voor Stijn van der Veen (19) uit Den Haag had dat weinig zin. Hij pakte de trein naar Arnhem, maar kwam daar niet verder en kon daardoor niet naar huis. ,,Ik kon ook niet bij mijn zus in Wageningen komen en ook niet in Scherpenzeel, waar ik geboren ben. Uiteindelijk heb ik mijn oom gebeld en die is mij om 00.30 uur vanuit Apeldoorn met de auto op komen halen. Godzijdank heb ik daar kunnen slapen.”

Michel (‘liever geen achternaam’) (42) uit Wageningen kwam wél thuis, maar veel later dan verwacht. ,,De pendelbussen naar het station in Nijmegen en de treinen van Nijmegen naar Arnhem gingen nog redelijk, maar vooral op Arnhem was het chaos. Er stonden zó veel mensen. We werden naar bussen geleid, maar daar stond slechts één dappere politieagente die de boel probeerde te regelen. Van de NS was niemand te bekennen.” 

Uiteindelijk kwam Michel om 03.00 uur 's nachts met een bus aan in Wageningen. ,,Gelukkig kon ik uitslapen, maar mijn vriendin die heeft vandaag (vrijdag) een belangrijke afspraak, dus die maakte zich wel zorgen.” 

Over de poortjes gesprongen

Wessel Schuurman moest naar Rotterdam en kwam daar uiteindelijk pas om 04.30 uur aan, zo'n zes uur nadat ze op het station van Nijmegen aankwamen, schrijft hij. Hij werd door NS-medewerkers met een NS-reisplanner van Nijmegen naar Den Bosch gestuurd om daarna via Utrecht, Amsterdam, Leiden, Den Haag en Gouda in Rotterdam aan te komen. 

Omdat een ov-chipkaart na 6 uur automatisch uitcheckt hadden hij en zijn reisgenoot bij hun eindbestemming een probleem. ,,We zijn dus in Rotterdam maar over de poortjes heen gesprongen. Mijn huisgenoot moest na 1 uur slapen al weer op want hij moest weer werken.’’

Eén troost voor Wessel en zijn huisgenoot: ,,Gelukkig was het wel echt een heeel vet concert!’’

De NS meldt dat, als reizigers toch nog kosten hebben gemaakt, zij contact op kunnen nemen met de klantenservice van het bedrijf.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
Drukte bij het Goffertpark bij een eerder concert van Phil Collins. © Gerard Verschooten
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.