Volledig scherm
Phil Collins. © EPA

NS verwacht topdrukte voor Phil Collins: extra en langere treinen na concert

NIJMEGEN - De NS zet donderdag na afloop van het concert van Phil Collins in het Nijmeegse Goffertpark extra treinen in vanuit station Nijmegen. In totaal rijden er vier treinen extra in de richting van Utrecht Centraal: om 22.58, 23.28, 23.58 en 00.28 uur. 

In Utrecht geven deze treinen aansluiting op het nachtnet, laat een woordvoerster van NS weten. 

Vanwege de verwachte drukte zet NS ook langere treinen in om na afloop van het concert bezoekers te vervoeren. Die langere treinen gaan naar diverse richtingen. Vorige week gebeurde hetzelfde na afloop van het Bon Jovi-concert. Dat leverde zover bekend geen problemen op. 

Verder adviseert de NS reizigers om geen gebruik te maken van station Nijmegen Goffert. ,,Dit is niet geschikt om grote stromen bezoekers te vervoeren”, aldus een woordvoerder. Zij raadt aan om via station Nijmegen te reizen en van daaruit pendelbussen te nemen naar het Goffertpark. 

Megaconcerten in Goffertpark

Het is voor het eerst in veertien jaar tijd dat Phil Collins, bekend van onder meer In the air tonight, You can’t hurry love en Easy lover weer naar Nederland komt voor een concert. Volgens concertorganisator Mojo heeft geen andere artiest zoveel singles in de Britse Top-40 gehad in de jaren tachtig als Collins. Het concert maakt deel uit van zijn Still Not Dead Yet Live-tour. Zanger Douwe Bob staat in het voorprogramma van Collins. 

Het Phil Collins-concert is het tweede van drie megaconcerten met grote namen in het Goffertpark. Vorige week donderdag trad daar Bon Jovi op. De vijftigers gaven daar een rockshow voor zo’n 40.000 concertgangers. Muse is op donderdag 27 juni aan de beurt om op te treden op de populaire concertlocatie. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.