De aanhoudende protesten van de gemeente West Maas en Waal en haar bevolking leiden tot het stoppen met granulietstorting.
Volledig scherm
PREMIUM
De aanhoudende protesten van de gemeente West Maas en Waal en haar bevolking leiden tot het stoppen met granulietstorting. © Paul Rapp

Ans Mol: ‘Op 13 november wordt laatste granuliet gestort’

ALPHEN/BENEDEN-LEEUWEN - De granulietstort in zandwinplas Over de Maas bij Alphen stopt helemaal. Dat is de toezegging die Graniet Import Benelux (GIB), het bedrijf dat het granuliet kwijt moet, aan wethouder Ans Mol van West Maas en Waal heeft gedaan. 

3 reacties

 • SchoneSchijn

  6 maanden geleden
  Niemand, immers de minister zegt (vooralsnog) dat het spul niet schadelijk is, of maar een klein beetje. Als het onderzoek anders aantoont zal daar apart over geprocedeerd moeten worden. ........ zo gaat dat in Nederland. De minister zal zeggen “ik wist niet beter”, Nederzand “wij hebben een vergunning”. Er is dus nog heel wat werk te doen.
 • Netten

  6 maanden geleden
  Ans van harte gefeliciteerd. Ik ken u niet naar ik ben trots op u. Met name uw vasthoudendheid dwingt respect af. Menig lokaal bestuurder kan een voorbeeld nemen aan u.
 • Patricia

  6 maanden geleden
  En wie haalt het gestorte geanuliet nu weg uit de plas?
 1. Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit
  Play

  Schreeuwen, rookbommen en fakkels: Vitesse-fans zwaaien spelersbus uit

 2. Dit is crystal meth
  Play

  Dit is crystal meth

Maas en Waal