De stort van granuliet
Volledig scherm
PREMIUM
De stort van granuliet © Koen Verheijden

Granuliet mogelijk gevaarlijk, blijkt uit verzwegen documenten; zorgen groeien

DEN HAAG - Den Haag is voorlopig nog niet klaar met de granulietstort in Over de Maas bij Alphen. Verzwegen documenten en zorgen van deskundigen over kankerverwekkende stoffen in granuliet maakten Tweede Kamerleden deze maandag nerveus. 

De kritiek over de manier waarop de overheid omgaat met de granulietstort in de verondiepingsplassen bij Over de Maas was maandag niet van de lucht.  ,,We voelen ons gepiepeld, informatie wordt niet met ons gedeeld’’, zei wethouder Ans Mol van de gemeente West Maas en Waal bij een hoorzitting in de Tweede Kamer. ,,Het is heel gek dat Rijkswaterstaat én beleid uitvoert én dat ook controleert’’, zeiden verschillende deskundigen vlak daarna. 

Granuliet is een afvalstof die vrijkomt bij het bewerken van graniet en zandsteen voor snelwegen. Rijkswaterstaat ziet de stof als grond, maar steeds meer deskundigen stellen dat granuliet nooit zo gezien kan worden en dat de stof mogelijk zelfs gevaarlijk is. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal