Protest tegen stort van granuliet in Over de Maas.
Volledig scherm
Protest tegen stort van granuliet in Over de Maas. © Paul Rapp

Mailbombardement over granuliet kan door corona langer aanhouden

UPDATEBENEDEN-LEEUWEN - Bestook parlementariërs die stemmen over de granulietstort in Over de Maas met mails. Die oproep doet de politieke partij Sociaal Maas en Waal (SMW). 

De Tweede Kamer zou dinsdag stemmen over twee moties over de Maasplassen die beogen het storten van granuliet meteen te stoppen. De stemmingen zijn vanwege de coronacrisis uitgesteld. De moties komen mogelijk over twee weken weer in stemming, maar ook dat is nog onzeker. 

De Staatssecretaris heeft de moties ontraden, maar SMW wil dat ze toch door de Tweede Kamer worden aangenomen.  Want de partij vindt het toegezegde onderzoek naar de veiligheid van granuliet onvoldoende. Het storten van het omstreden restproduct gaat in de tussentijd namelijk onverkort door. 

Standaardmail met moties

SMW heeft een standaardmail gemaakt met daarin de moties waarover het gaat. Daarbij levert de partij de mailadressen van de betreffende parlementsleden van VVD (Ziengs), PVV (Van Aalst), CDA (Von Martels), D66 (Van Eijs),  Christenunie (Bruins) en Forum Voor Democratie (Hiddema).

Bedankje aan indieners moties

De moties zijn van de hand van GroenLinks, SP,  PvdA, Partij voor dd Dieren,  50PLUS. Deze partijen hoeven volgens SMW niet te worden gemaild, maar hun parlementariërs kunnen wel worden bedankt, suggereert SMW.

De standaardmail en de mailadressen heeft SMW op zijn Facebookpagina gezet.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal