Het storten van een lading bij Over de Maas bij Alphen.
Volledig scherm
Het storten van een lading bij Over de Maas bij Alphen. © Koen Verheijden

Sociaal Maas en Waal wil met de bus naar Den Haag om samen naar hoorzitting granuliet te gaan

BENEDEN-LEEUWEN- Sociaal Maas en Waal organiseert een busreis naar Den Haag voor belangstellenden die de hoorzitting over het storten van granuliet bij Over de Maas willen bijwonen. De partij wil hiermee de inbreng van het Burgercollectief Dreumelse Waard ondersteunen. 

De Tweede Kamer houdt op maandag 9 maart een ronde tafelgesprek en een hoorzitting over de granulietstort in de natuurplas bij Alphen. De commissie Infrastructuur en Waterstaat wil meer weten over het dumpen van dit restproduct van de steenbreekindustrie in de waterplas en de rol die Rijkswaterstaat hierbij heeft gespeeld. 

Dit naar aanleiding van een uitzending van televisieprogramma Zembla waaruit bleek dat er honderdduizenden tonnen granuliet in de waterplas zijn verdwenen. En dat bevoegde ambtenaren geen vergunning wilden verlenen, maar dat de top van Rijkswaterstaat de vergunningverlening ‘erdoor drukte’. 

Burgercollectief aan het woord 

Het Burgercollectief komt aan het woord tijdens het ronde tafelgesprek, dat gepland staat van 11.00 tot 13.15 uur. Ook verschillende andere betrokkenen worden hierbij gehoord. De politieke hoorzitting is van 16.30 – 18.30 uur. De hoorzitting heeft plaats van 16.30 uur tot 18.30 uur. 

De bus vertrekt om 8.30 uur vanaf het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen. Om 19.00 uur keert de bus weer huiswaarts vanuit Den Haag. De bijdrage aan de vervoerskosten bedraagt 10 euro. Aanmelden voor 4 maart : pbmdonkers@live.nl

Maas en Waal