Wethouder Ans Mol spreekt in tijdens het rondetafelgesprek over granuliet in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Ans Mol spreekt in tijdens het rondetafelgesprek over granuliet in Den Haag. © Eveline Van Elk

Stort van mogelijk kankerverwekkend granuliet gaat door bij Alphen: wethouder wil in beroep

BENEDEN-LEEUWEN - De stort van de mogelijk kankerverwekkende stof granuliet in de zandwinplassen bij Alphen gaat voorlopig door. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zegt meer tijd nodig te hebben voor de beoordeling van een verzoek om de stort te stoppen.

17 reacties

 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Een bodem van een plas die geasfalteerd wordt terwijl er nog een door te trekken A15 wacht om geasfalteerd te worden net zoals een verbreding van de A12.
 • KNijmegenaar

  1 jaar geleden
  Daar ben ik dus ook bang voor, het gezegde luidt ook niet voor niets:"Wiens brood men eet, Wiens woord men spreekt".
 • Peter

  1 jaar geleden
  TheoB, je draait het nu om. Jij zegt dus dat het eerst bewezen moet zijn dat het kankerverwekkend is en tot die tijd mag er gestort worden. (Asbest verhaal zie ik los van dit verhaal. Is alleen maar om je verhaal te versterken)
 • TheoB

  1 jaar geleden
  Mogelijk kankerverwekkend, omdat het daar niet op is onderzocht. Maar waar denkt je dat het kankerverwekkend asbest blijft? Dat wordt onder de grond begraven en daar kan het verder geen kwaad. Maar dit granuliet, dat mogelijk helemaal niet kankerverwekkend kan blijken te zijn, verdwijnt ook onder een laag grond op de bodem van een gegraven plas. Waarom zou dat erger zijn dan het begraven van asbest?
 • Pal

  1 jaar geleden
  RWS gooit het lekker in de vertraging om zo die haven in Amsterdam leeg te krijgen. Asfalteren is het enige dat ze kunnen, zelfs de bodem van een plas ontkomt er dus niet aan.

Maas en Waal