De Groene Heuvels in Ewijk.
Volledig scherm
De Groene Heuvels in Ewijk. © Eveline Van Elk

Gemeente geeft bewoners Groene Heuvels niet meer tijd

EWIJK - De gemeente Beuningen blijft ook na het oordeel van de rechter bij de termijn van zes maanden. Die tijd krijgen huisjeseigenaren van de Groene Heuvels in Ewijk om hun bungalow recreatief te gaan gebruiken.  

Twee permanente bewoners spanden een kort geding aan tegen de gemeente Beuningen. Ze hoopten dat ze langer op het park zouden mogen blijven wonen. De rechter gaf het tweetal geen gelijk. De termijn van een half jaar die de gemeente hanteert, is volgens hem niet onredelijk. Maar de gemeente zou, aldus de rechter, wel kunnen overwegen die te verlengen nu andere gemeenten dat hebben gedaan.

‘Redelijke termijn’

Met dat zit er niet in voor de bewoners van het Ewijkse vakantiepark. ‘De rechter geeft aan in zijn uitspraak dat de gemeente de juiste stappen neemt en noemt die zes maanden een redelijke termijn. Dus zet de gemeente de ingezette lijn in de handhaving op de Groene Heuvels door’, schrijft een gemeentewoordvoerder in een reactie. 

Bungaloweigenaren weten volgens de gemeente dat permanente bewoning niet is toegestaan en dat ze hun woning ook niet mogen verhuren voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Daar wordt nu tegen opgetreden. Vanaf het officiële besluit van de burgemeester en wethouders krijgen de eigenaren een halfjaar om hun woning weer te gebruiken waarvoor die bedoeld is. 

Onjuiste informatie

Via een brief maar ook door deze week in te spreken tijdens de raadsvergadering lieten eigenaren weten met het gemeentebestuur in gesprek te willen, onder meer om hen de onjuiste informatie te geven. Daar beschikt de gemeente volgens hen niet over. Zo wonen er, aldus de eigenaren, al veel langer mensen op het park dan de burgemeester en wethouders zeggen. 

Maas en Waal