Volledig scherm
PREMIUM
De Groene Heuvels. © Eveline van Elk

Huisjeseigenaren Groene Heuvels dienen 86 ‘bezwaren’ in

EWIJK - Een groot deel van de huisjeseigenaren van de Groene Heuvels in Ewijk is het niet eens met het besluit van de  gemeente Beuningen om op te treden tegen permanente bewoning en niet-recreatieve verhuur. In totaal stuurden ze 86 reacties, in de hoop dat er nog iets verandert. De gemeente wil deze zogeheten ‘zienswijzen’ deze maand nog beoordelen. 

De afgelopen maanden hield de gemeente controleacties op het vakantiepark. Daaruit bleek dat in 90 procent van de 205 huisjes arbeidsmigranten verblijven. Ook woont een deel van de andere bewoners permanent op het park. Dat is allebei niet toegestaan: de bungalows van de Groene Heuvels zijn bedoeld om te recreëren. De eigenaren van huisjes waar dat volgens de gemeente niet gebeurt, kregen eind april een brief. Daarin stond dat ze zes maanden de tijd hadden om aan de regels te voldoen, anders volgt er een dwangsom van duizenden euro's per maand. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maas en Waal