De eerste controleactie op de Groene Heuvels.
Volledig scherm
De eerste controleactie op de Groene Heuvels. © Eveline Van Elk

SP stelt Kamervragen over de Groene Heuvels: ‘Is er sprake van uitbuiting?’

EWIJK - De SP heeft Kamervragen gesteld over de huisvesting van buitenlandse werknemers op vakantiepark Groene Heuvels in Ewijk. Uit controles die de gemeente Beuningen er afgelopen tijd hield, bleek dat zo’n 90 procent van de parkbewoners arbeidsmigrant is.  

4 reacties

 • Jong

  3 jaar geleden
  In nijmegen zit in de studenten sociëteit Thor, illegaal studenten op kamers en zorgen voor veel overlast, dat wil de ODRN gedogen of ze mogen een vergunning aanvragen, dat mag wel.En op de Groene Heuvel zitten illegale polen en die moeten er over 6 maanden uit.Wat is recht en wat is krom, en wat is met 2 maten meten in Nederland.Dit staat allebei in de gelderlander van vandaag.
 • BurungHantu

  3 jaar geleden
  1 - Een aantal jaren geleden werd er 1800 Euro voor 1 maand op de Groene Heuvels betaald. Inclusief gas, water, electra en "gemeubileerd".2 - Er zijn zelfs huisjes (met 1 badkamer en 1 toilet) waar zich 12 arbeidsmigranten ophouden.
 • tgm beuningen

  3 jaar geleden
  Een hotel is duurder en een kamer even duur, dus het is maar hoe je het bekijkt. En 2200 of 1150 is misschien voor 4 maanden van toepassing, voor de andere maanden is het 2200 of niks.
 • hoedoedegudah

  3 jaar geleden
  Maar het zijn toch provinciale, oh nee, internationale werknemers en werkgevers die dingen doen die volgens de wet niet mogen? Dus waarom een soort van 'eis' op coulance voor deze situatie. Heel raar. Sorry, maar de boodschap is helder: Werkgever, toffe Poolse en andere mensen: mag niet, mocht niet. Jammer. Nu wat anders doen en zoeken. Succes!

Maas en Waal