Volledig scherm
Verkeer op de Centrumring wordt op het Velperplein gewaarschuwd voor de afsluiting van de Apeldoornseweg in Arnhem. © DG

Apeldoornseweg in Arnhem blijft week langer op slot dan gepland

ARNHEM - De afsluiting van de Apeldoornseweg in Arnhem duurt een week langer dan gepland. Donderdagochtend vroeg zou de weg, nu in beide richtingen afgesloten tussen Sonsbeeksingel en Weg achter het Bos, deels worden vrij gegeven, maar de weg blijft dicht tot woensdag 14 augustus rond het middaguur.

In totaal komt de complete afsluiting van de belangrijke in- en uitvalsweg dan op vijftien dagen. Die maatregel was al een noodsprong, nodig geworden door tegenvallers bij aannemer Heijmans Infra. De aannemer worstelde vooral met de waterleidingaansluitingen aan de Apeldoornseweg die soms compleet afwijken van wat op kaarten staat.

De verlengde afsluiting is ingegeven door het groot onderhoud dat de provincie Gelderland pleegt aan A325 en N325 (Pleijroute). De laatste is tussen Knooppunt Velperbroek en het Nijmeegseplein afgesloten van donderdag 15 tot en met 25 augustus. Om grote verkeersproblemen in Arnhem-Noord te voorkomen, móet de Apeldoornseweg voor die tijd weer open zijn.

Uitlopen is geen optie

,,In tijd uitlopen is daarom geen optie”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Daarom is ervoor gekozen de Apeldoornseweg langer dicht te houden. Dat het werk niet op tijd afkomt, ligt aan de waterleiding, maar ook aan de recordhitte in juli en aan een gebrek aan gespecialiseerd personeel, aldus de gemeente. Zo heeft ook Heijmans last van het landelijke tekort aan stratenmakers.

Onder meer voor Sonsbeek Theater Avenue (donderdag tot en met zondag in Park Sonsbeek) wordt ervoor gezorgd dat fietsers en voetgangers het park vanaf donderdag goed kunnen bereiken. De bouwhekken bij de hoofdingang moeten dan weg zijn. De organisatie van de jaarlijkse theaterkermis stuurde eerder deze week een brief naar gemeenteraad en college van B en W om de zorg over de bereikbaarheid aan te kaarten.

Eerder klaagden horeca-ondernemers in en om Park Sonsbeek al over de slechte bereikbaarheid en de gevolgen voor hun omzetten. De Sonsbeekmarkt van zondag 4 augustus werd door de organisatie geannuleerd. Tot grote verkeersproblemen heeft de afsluiting van de Apeldoornseweg niet geleid.

Omwonenden van de Apeldoornseweg worden door de gemeente Arnhem per brief geïnformeerd over de uitgelopen werkzaamheden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.