Automobilisten trappen al massaal op de rem op de Pleijroute: nu al schrik voor boete

VideoARNHEM - De voorgenomen trajectcontrole op de N325 bij Arnhem, de Pleijroute, jaagt automobilisten nu al schrik voor een boete aan. Terwijl de snelheidscamera’s nog niet aan staan, trappen automobilisten op deze druk bereden weg nu al massaal op de rem.

Dat blijkt uit metingen van de provincie Gelderland. Twee weken geleden gaf de provincie Gelderland de Pleijroute (N325) tussen Nijmeegseplein en Velperbroekcircuit in Arnhem weer vrij voor verkeer. Bij een trajectcontrole wordt over een langere afstand de gemiddelde snelheid gemeten. 

De installatie van de camera’s die auto’s volgen en bijbehorende borden is aangebracht tijdens grootscheepse werkzaamheden, begin juli. Het effect is gelijk merkbaar: de gemiddelde snelheid van automobilisten ligt elf kilometer per uur lager. Op de Pleijroute mag maximaal 80 kilometer per uur gereden worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.