Volledig scherm
De verkeerssituatie op het Nijmeegseplein in Arnhem-Zuid, vrijdagochtend rond half negen. © TomTom MyDrive

Chaos en irritatie: ochtendspits rijdt zich vast op Nijmeegseplein in Arnhem

ARNHEM - Automobilisten in Arnhem snakken naar het einde van de onderhoudswerkzaamheden aan de A325 en de N325 en de almaar veranderende verkeerssituaties. Deze vrijdagochtend was het opnieuw raak. Woon-werkverkeer reed zich in de ochtendspits muurvast op het Nijmeegseplein, met irritatie en chaos tot gevolg.

Daar is donderdagavond de verbinding tussen de Pleijroute en de Nijmeegseweg/A325 afgesloten om er nieuw asfalt te kunnen aanbrengen. Automobilisten op de Batavierenweg kunnen daardoor niet rechtsaf richting Nijmegen.

De situatie brengt blijkbaar veel weggebruikers in verwarring. Vanaf de Eldenseweg sloeg menig automobilist toch linksaf, de omleiding via Elden (rechtsaf) negerend. Gevolg was chaos op de Batavierenweg bij GelreDome. Ook op de Nijmeegseweg staat het in zuidelijke richting vast voor het Nijmeegseplein. 

Verkeer dat vanuit het zuiden Arnhem binnenrijdt via de A325 ondervindt ook hinder van de werkzaamheden, maar veel minder. Het wordt wel omgeleid via de Pleijroute. Rechtdoor rijden richting de John Frostbrug is niet mogelijk.

Irritatie en chaos

Op de Batavierenweg richting Nijmeegseplein is vooral de bebording onduidelijk. Er staat alleen een bord dat de A325 is afgesloten, maar het Nijmeegseplein wordt niet genoemd. Automobilisten hebben daar de keuze uit twee banen. Een links af via de Eldenseweg de Mandelabrug op en een rechtdoor richting Nijmeegseplein. 

Die ontdekken vervolgens dat de weg naar dat plein vanaf de afslag naar GelreDome is afgesloten. Op het terrein van GelreDome moet er worden gekeerd om alsnog de afslag naar de Mandelabrug te nemen.  

Dat leidde in de ochtendspits tot veel irritatie en chaos bij het keren. Ook kozen veel automobilisten voor alternatieve keerpunten door de bermen, wat bij het oprijden van de andere rijbaan weer tot irritatie en bijna botsingen leidde. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.