Volledig scherm
De Pleijroute in Arnhem maandagochtend om 8.45 uur. Er wordt hard gewerkt op de afgesloten rijbaan. Op de andere weghelft stroomt het verkeer gewoon door. © webcam provincie Gelderland

Gevreesd verkeersinfarct rond Arnhem blijft uit; ochtendspits zeer rustig

ARNHEM - De verkeersproblemen in Arnhem waarvoor deze maandagochtendspits werd gevreesd als gevolg van werkzaamheden aan de Pleijroute zijn uitgebleven. Waar deskundigen rekening hielden met een verkeersinfarct, verloopt het woon-werkverkeer uitermate soepel.

Mogelijk hebben alle waarschuwingen vooraf effect gehad, vermoedt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. ,,Mensen zijn misschien ook wakker geschud door de problemen die er vrijdag waren”, zegt hij. 

Die eerste dag van de afsluiting van de Pleijroute (N325) tussen Velperbroek en Nijmeegseplein liep het verkeer in Arnhem en omgeving compleet vast na omgevallen op de A12 en de A50, de omleidingsroute voor de deels afgesloten Pleijweg. ,,A12 en A50 doen het nu prima”, constateert de gemeentewoordvoerder.

Nu het zo soepel loopt in de ochtend, wordt wel meteen gevreesd voor de avondspits. Als weggebruikers nu denken dat er niets aan de hand is, de omleidingen gaan negeren en hun eigen weg gaan zoeken, kan het alsnog mis gaan, is de angst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.