Files rondom Arnhem als gevolg van de eerste afsluiting, anderhalve maand geleden.
Volledig scherm
Files rondom Arnhem als gevolg van de eerste afsluiting, anderhalve maand geleden. © Erik van 't Hullenaar

Nog even tanden op elkaar rond Arnhem: afsluiting Nijmeegseplein tot zondagnacht

Automobilisten in en rond Arnhem krijgen het nog even voor de kiezen. De laatste drie dagen van de wegwerkzaamheden aan de Pleijroute (N325) zijn niet de minste. Behalve de huidige, gedeeltelijke afsluiting van de N325 zal ook kruising het Nijmeegseplein bij Gelredome op de schop gaan.

Vooral die laatste werkzaamheden zal tot verwarring kunnen leiden. Het verkeer uit Nijmegen dat naar het oosten moet, kan gewoon via de Pleijroute naar het Velperbroekcircuit. De automobilisten die vanuit Nijmegen naar het centrum van Arnhem wil zal moeten omrijden. Zij worden via de afslag Elden omgeleid over Burgemeester Matsersingel en Batavierenweg richting het centrum.

Extra obstakel

Het verkeer dat uit de Achterhoek naar Nijmegen wil krijgt er een extra obstakel bij. De Andrei Sacharovbrug richting Gelredome is nog steeds afgesloten. Automobilisten worden rechtsaf de Westervoortsedijk op geleid. Na het Airborneplein en de John Frostbrug kan dit sluipverkeer niet over het Nijmeegseplein rechtdoor naar Nijmegen. Over de Batavierenweg en de Burgemeester Matsersingel in Arnhem-Zuid kan dit sluipverkeer zijn weg vervolgen naar het zuiden.

Einde

Donderdagavond om half tien begint de afsluiting van het Nijmeegseplein en deze duurt tot zondagnacht 12 uur. Dan gaat ook de Pleijroute open en komt er een eind aan anderhalve maand wegwerkzaamheden rond Arnhem.

WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325,
wegomleiding
Volledig scherm
WEB3246, Alleen voor web, infographic, Marcel, Kuster, Pleijroute, A325, wegomleiding © M Kuster
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.