Volledig scherm
In de berm en onder de parasol is er wat schaduw op de A325. © Erik van 't Hullenaar

Parasols bieden verkoeling bij wegwerkzaamheden A325: ‘soms ook een ijsje’

RESSEN/ ARNHEM -  Wegwerkers trotseren al de hele dag de hitte op de A325 die van onderaf en bovenaf komt. Terwijl de zon meedogenloos op hun lichamen beukt, zijn ze druk bezig de weg van een nieuwe laag asfalt te voorzien. 

Als asfalt wordt aangebracht, heeft het een temperatuur van tussen de 150 en 180 graden. Tel daarbij op dat er op de snelweg nauwelijks schaduwplekken zijn. Voor de wegwerkers is er dus weinig afkoeling.

Hier hebben de wegwerkers wel iets op gevonden. Op verschillende wagens hebben ze parasols bevestigd, zodat er toch nog wat schaduw is. Daarnaast zorgt de aannemer voor een extra ronde water en zo nu en dan een ijsje.

Geen roet in het eten

Volledig scherm
De parasols zijn niet hoog genoeg om beide mannen in de schaduw te laten zitten. © Erik van 't Hullenaar

De weersomstandigen gooien geen roet in het eten van het groot onderhoud van de A325 en de Pleijroute, waarbij de A325 in de richting Nijmegen-Arnhem afgesloten is.

Volgens een woordvoerder van de provincie Gelderland speelt het weer de werkzaamheden geen parten. Eventuele kleine vertragingen hebben geen effect op de einddatum van het project.

Er is speling in het schema. Rijkswaterstaat en de provincie sturen wel weginspecteurs vaker de weg op om te voorkomen dat automobilisten in de file komen te staan.

Groot onderhoud

Lees meer over de werkzaamheden op de A325 in ons dossier

De klus maakt deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Gelderland uitvoert aan de A325 en en de Pleijroute (N325). De provincie adviseert het verkeer gebruik te maken van omleidingsroutes via de A50, A15 en A12. 

Daarnaast kan er worden uitgeweken naar lokale omleidingsroutes. Fase 2 van de werkzaamheden is maandag ingegaan. Daarbij gaat het om het vervangen van het asfalt en de opknappen van de vangrails. Fase 2 duurt tot en met 11 augustus.

Fase 3 begint op 15 augustus. Dan worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de Pleijroute (N325) van Knooppunt Velperbroek tot het Nijmeegseplein in Arnhem. 

Volledig scherm
Werkzaamheden aan de A325 /RB © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
Bij asfalteren komt behoorlijk wat warmte vrij. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe