Volledig scherm
Werk aan de riolering op de hoek van de Oranjewachtstraat en de Eusebiusbinnensingel in Arnhem. © DG

Tegenvaller op tegenvaller bij rioolwerk aan Eusebiusbinnensingel in Arnhem

ARNHEM - De kruising van de Eusebiusbinnensingel en de Oranjewachtstraat in Arnhem is momenteel voor de derde keer opengebroken voor een en dezelfde rioleringsklus. Maar opnieuw lukt het niet de werkzaamheden op tijd af te hebben. Tegenvaller stapelt zich op tegenvaller.

De klus had vrijdag 5 juli klaar moeten zijn, maar dat is bij lange na niet gelukt. Als einddatum staat nu, met potlood, donderdag 25 juli omcirkeld. Zeker is die datum niet. ,,Er is een waterleiding geraakt”, zegt Ries Zilstra, doorstroommanager van de gemeente Arnhem.

Dat de werkzaamheden aan het riool langer duren dan verwacht, heeft te maken met het verschil tussen theorie en praktijk. Een telecomkabel die volgens de kaarten van ondergronds Arnhem diep in de grond hoorde te zitten, bleek veel dichter onder de oppervlakte te lopen. Met alle gevolgen van dien.

Herdenking Slag om Arnhem

En dat terwijl het werk, onderdeel van een grote reconstructie van het zuidelijke deel van de Centrumring, twee jaar geleden al af had moeten zijn. Het lukte toen echter om niet de klus voor de deur van het Openbaar Ministerie op tijd af te ronden vóór de jaarlijkse herdenking van de Slag om Arnhem. Daarvoor is de binnensingel nodig.

Vorig jaar werd tijdens het WK Inline en Freestyle Skaten, toen de binnenstad toch al moest worden afgegrendeld, een nieuwe poging ondernomen. De aannemer werd echter verrast door een elektriciteitskabel; opnieuw uitstel.

De afsluiting van de Eusebiusbinnensingel met de werkzaamheden aan A325 en N325 lijkt een ongelukkige, maar is dat niet, zegt Zilstra: ,,We hebben het verkeerslicht op de Eusebiusbuitensingel langer op groen gezet.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtgeweer op me’
    PREMIUM

    Bewoners willen weg uit ‘getto Geitenkamp’: ‘Mijn buurvrouw richtte een jachtge­weer op me’

    ARNHEM - Astrid Kersten heeft het wel gehad, na veertien jaar Geitenkamp. Ze wil zo snel mogelijk verhuizen van de bult. ,,Ik heb een buurvrouw gehad die een jachtgeweer op me richtte. Kerels die mijn huis binnendringen omdat ze denken dat ik als vrouw alleen een neukebol ben. Op straat ontmoet ik hondsbrutale kinderen die me een grote bek geven. Kankerwijf! Mijn eigen kleinkinderen durven hier niet meer te komen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.