Volledig scherm
Verkeer rond Arnhem en Nijmegen liep vrijdagmiddag al vroeg hopeloos vast. © ANWB

Verkeersinfarct rond Arnhem en Nijmegen lost eindelijk op

updateARNHEM - De files die al op de vroege vrijdagmiddag ontstonden op de A50 tussen knooppunt Valburg en knooppunt Grijsoord zijn rond 18.20 aan het afnemen. Deze waren in de middag uitgegroeid tot een verkeersinfarct rond Arnhem en Nijmegen. De ANWB noemde de files rond Arnhem ‘bar en boos’.

De werkzaamheden aan de A325 tussen Nijmegen en Arnhem en de N325 bij Arnhem, beter bekend als de Pleijroute, waren waarschijnlijk de oorzaak, in combinatie met vroeg op gang gekomen vakantie- en vierdaagseverkeer.

Rond 15.00 uur was de rij auto's op de A50 tussen knooppunt Bankhoef bij Wijchen en knooppunt Waterberg bij Arnhem-Noord 22 kilometer lang, rond 16.30 was dat 28 kilometer. Dat leverde automobilisten een extra reistijd op van 1,5 uur, meldt de ANWB.

Ook in tegengestelde richting stond het, tussen dezelfde knooppunten, vast. Daardoor liep ook verkeer op de A12 vanuit de richting Wageningen vast en stond verkeer dat vanaf Nijmegen via de A326 bij Wijchen naar de A50 wil stil.

A12
Ten noorden van Arnhem stonden automobilisten op de A12 vast. De kilometers lange file vanaf de Duitse grens tot voor bij Zevenaar ging bij het Velperbroekcircuit over in een file tot aan knooppunt Waterberg. In totaal stond er rond 15.00 uur al 15 kilometer file.

A325
Ten zuiden van Arnhem stond het verkeer stil op de A325 vanaf knooppunt Ressen en liep het ook voor de John Frostbrug stadinwaarts, op de Pleijweg, de Nelson Mandelabrug en de Onderlangs richting Oosterbeek vast. Daar was verkeer nu een uur langer onderweg.

Rond Nijmegen stond het verkeer stil op de A73 richting knooppunt Ewijk.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe